Waterontharders

Rintra is gespecialiseerd in de berekening, levering en inbedrijfstelling van waterontharders. Hiermee wordt d.m.v. ionenuitwisseling kalk uit het water verwijderd. De door ons geleverde systemen gaan van praktische modellen voor privégebruik en kleine ondernemingen tot grote systemen bestaande uit meerdere cilinders voor de grootindustrie.

Doseerapparatuur

Voor de dosering van waterbehandelingschemicaliën levert Rintra een breed gamma doseerpompen, vatpompen en complete doseersystemen.

Filters

Voor de verwijdering van vuil uit leidingsystemen levert Rintra kaars- en zakfilters van kunststof en rvs voor elk gewenst debiet, die zowel in volstroom als in deelstroom ingezet kunnen worden. Het filterhuis- en het filtermedium wordt afgestemd op de temperatuur en de druk van het te filteren water en op het type vervuiling. Zo kunnen bijvoorbeeld zakfilters worden uitgebreid met een magneet om ijzer te verwijderen of kunnen ongewenste opgeloste bestanddelen m.b.v. actieve kool verwijderd worden.

Demi-water wisselpatronen

Om uit leidingwater volledig gedemineraliseerd water te krijgen voor bijvoorbeeld de suppletie van koelwatersystemen, watersproeisystemen in bakkerijen of voor het bijvullen van accu's levert Rintra nieuwe demi-water wisselpatronen en regenereert het de bestaande. Rintra onderscheid zich door voornamelijk drukbestendige patronen te leveren en hierdoor kunnen onze patronen in het leidingsysteem geplaatst worden.